Bolsward - Chr. Reiskoor "Holland Zingt"

Chr. Reiskoor "Holland Zingt"
Ga naar de inhoud

Bolsward

Concertreizen > Reisverslagen
2 daagse koorreis "Holland Zingt" Bolsward & Hasselt  11 & 12 mei 2012

Hier volgt een wel HEEL speciaal Chr. Reiskoor “HOLLAND ZINGT“ journaal. Voor het bestuur, de dirigent, de zanglustigen en introducés ja voor jullie allemaal. Een journaliste heeft op vrijdag 11 mei vernomen dat u was vroeg uit de veren. U wachtte bij verschillende opstapplaatsen op de bus met een koffer vol kleren. Rond de klok van half 8 arriveren wij bij Burgerking te Delft en chauffeurs wisselen daar. We rijden via de afsluitdijk, 10 uur zijn we bij vd Valk te Wieringerwerf en is de koffie klaar. Natuurlijk smullen we van dat heerlijke gebak.

En vervolgen we de weg naar Bolsward op ons gemak Vrije tijd dus wandelen we in Bolsward en komen we mooie fraaie gevels tegen. Sommige van u poseren op de trap van het gemeentehuis met ’n paraplu bang voor regen? Weer anderen zijn in de Grote of Martinikerk de “Kathedraal van het Noorden” aan het werk. Geluidsinstallatie installeren of podium bouwen ja deze heren zijn heel sterk. Want voor het mooie concert wordt deze prachtige kerk in orde gebracht. Half 1 let op u wordt in restaurant “de Groen Weide” voor een heerlijk diner verwacht. Sommige hebben daarvoor een echt "Fries" outfit aan. En solliciteren bij het restaurant naar serveerster voor een leuke baan.

Even later gaan we met een zeer goed gevulde maag naar Sneek de 2e in de rij der 11 steden. ‘n Mooie vesting met muren en grachten omringd en de prachtige waterpoort uit ‘t verleden. De tijd nadert voor een generale repetitie dus vertrekken wij om half 5 met de bus.

Musiceren, samen zingen met Soli Deo Gloria en Reiskoor, dit dirigeren is ’n leuke klus. Half 8 we zijn er klaar voor en even later galmen de liederen door die prachtige Kathedraal. Publiek, introducés, musici en de koorleden hebben genoten ja wij allemaal moe maar voldaan gaan we op ons Hotel van der Valk in Emmeloord aan. Na ’n afzakkertje wordt het hoogste tijd om dan toch maar naar ons bed te gaan. Om uit te rusten van alle vermoeidheid.

Na ’n goede nachtrust staat op zaterdag 12 mei voor u klaar een heerlijk uitgebreid ontbijt. Klokslag 10 uur rijden we naar Giethoorn, oh wat hebben we van dat ontbijt toch genoten. Giethoorn heeft wel een eigenaardige aanleg: een vaart met veel bruggen en dwarssloten Het dagelijks verkeer gaat daar met een punter of een roeiboot hetzij kleintjes of groten. Tijdens de rondvaart vernamen wij dat Giethoorn een schapen revalidatie centrum had. Ja zei de gids “vroeger was dat schaap namelijk lam”! Nou is me dat wat. De morgen vliegt om, om 2 uur gaan we richting Hasselt die een kerktoren heeft met allure. Deze laat gotische in steen overwelfde hallenkerk is gebouwd na 1380 en heeft hoge muren. Na het inzingen gaan we naar Zwartsluis dat een belangrijk scheepvaartcentrum heeft. U krijgt daar een zeer goed en overheerlijk diner buffet dat u niet dagelijks beleefd.

Vijf voor half acht is pianist Jaap Kramer ook gearriveerd zodat het concert van start kan gaan. Met samenwerking van musici en zangers(sen)  heeft u het publiek versteld doen staan. Dankbaar kunnen we wel zeggen dat er uit Volle borst is gezongen en gedirigeerd. Ook de organist Marco den Toom heeft ons met een zeer fijne muzikale orgelsolo vereert. Tjonge zingen kunnen de mannen van “Soli Deo Gloria” wel hoor. En weet u: Onze dirigent Adri Poortvliet is met dit concert trots op zijn “Holland Zingt Reiskoor” Jammer het is helaas voorbij maar in de bus is er nog wat feest. Deze twee dagen in Friesland zijn wel heel bijzonder mooi geweest. Oh ja ene Johan Pots heeft bus 3 naast zijn grapjes het volgende toegezegd: Dat mooie momenten en leuke situaties op een DVD voor ons worden vastgelegd.

BEDANKT bestuur wij willen dit toch wel even meldden voor al uw vele werk aan deze reis. Een compliment en een applaus is dit zeker waard en via dit journaal stelt u dat vast op prijs.

Webmasters: Fam. van den Bergh
Terug naar de inhoud