Brussel - Chr. Reiskoor "Holland Zingt"

Chr. Reiskoor "Holland Zingt"
Ga naar de inhoud

Brussel

Concertreizen > Reisverslagen
2-daagse koorreis "Holland Zingt" Brussel en Goes 28 en 29 mei 2010

Vrijdagmorgen gingen we vanaf busstation Heinenoord met 3 bussen vol met enthousiaste koorleden op weg naar Brussel. Het was zoals meestal het geval is typisch "Holland Zingt weer". Mooi weer dus. Met ons reisden de volgende solisten mee: André de Jager organist,sopraan Judith Sportel en Jolanda den Houter hoboiste.

In Brussel aangekomen konden we eerst een paar uur genieten van deze prachtige stad met zijn vele historische gebowen. 's-Middags gaven we in de goed gevulde Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele een prachtig concert met medewerking van bovengenoemde solisten en onder de bekwame leiding van onze dirigent Adri Poortvliet. Na afloop van het concert ontvingen we dan ook een geweldig applaus van het talrijk aanwezige publiek. Na een groepsfoto te hebben gemaakt op de trappen van de kathedraal vertrokken we naar het Crowne Plaza Hotel. Het diner hebben we gebruikt bij het van der Valk Hotel Brussels Airport, waar we een mooi uitzicht hadden op het vliegveld Zaventem.

Zaterdagmorgen vertrokken we weer richting Nederland. Na een voorspoedige reis kwamen we in de loop van de ochtend aan in Goes, waar we ruim de gelegenheid hadden het prachtige centrum te bekijken en te lunchen. 's-Middags hadden we de generale repetitie voor het concert dat we zouden geven, waarna we het diner gebruikten bij van der Valk in Goes. 's-Avonds hebben we een mooi concert gegeven in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Op het programma stonden o.a.: Praise ye the Lord en Sanctus van Charles Gounod. Dit alles werd opgenomen op CD, zodat we later nog eens kunnen na genieten van dit mooie concert.

Na afloop keerden we weer huiswaarts en zien we met elkaar weer uit naar de volgende koorreis in 2011. Noemenswaardig is nog dat de gehele reis is gefilmd en op DVD gezet door de bij ons inmiddels alom bekende Johan Pots en zijn vrouw Ginie.
Webmasters: Fam. van den Bergh
Terug naar de inhoud