Luxemburg - Chr. Reiskoor "Holland Zingt"

Chr. Reiskoor "Holland Zingt"
Ga naar de inhoud

Luxemburg

Concertreizen > Reisverslagen
Koorreis 12 t/m 16 mei Luxemburg - Frankrijk  - Duitsland 2011

Na een lange tijd van organiseren, voorbereiden en repeteren zijn we vanaf de verzamelplaats op het busstation Heinenoord op stap gegaan. Met 3 bussen enthousiaste koorleden (ca. 150) vertrokken we op donderdagmorgen 12 mei naar Luxemburg.
Op deze koorreis werden we vergezeld door solisten zoals Mirjam Feijer en Martin Mans om hun muzikale bijdrage te leveren aan deze concerten.

Na een leuke, gezellige rit door Belgi√ę kwamen we 's middags aan in Luxemburg-stad. Iedereen kon hier naar eigen inzicht genieten van de mooie historische gebouwen, de kathedraal en de vele gezellige terrassen. Aan het eind van de middag vertrokken we naar het Hilton hotel, waar we de komende nachten zouden logeren.

Op vrijdag hebben we 's middags ons eerste concert gegeven in de mooie majestueuze St. Etienne Kathedraal in Metz in Frankrijk. Het klonk prachtig in die enorme, mooie, indrukwekkende en akoestische ruimte. Na afloop van het concert, wat onder leiding stond van onze dirigent Adri Poorvliet, kregen we dan ook een geweldig applaus van het talrijke publiek.

Op zaterdag gingen we na een mooie toeristische rit door "Klein Zwitserland" op weg naar onze volgende bestemming. Na ook hier eerst wat vrije tijd besteed te hebben, maakten we in de middag onze opwachting in de mooie Basiliek van Echternach. Ook hier was weer veel publiek aanwezig, wat door de koorleden, dirigent en solisten zeer gewaardeerd werd. Na afloop van het concert werden de vele aanwezigen getrakteerd op het lied "King all Glorious" als toegift.

Op zondagmorgen hebben we, zoals gebruikelijk bij "Holland Zingt", medewerking verleent aan een kerkdienst in het Luxemburgse plaatsje Roodt-Syre van de Ned. Prot. Gemeenschap. Na afloop van deze dienst dronken we nog gezellig koffie met elkaar, om daarna weer terug te gaan naar ons hotel voor de lunch.

Op zondagmiddag stond er een gezamenlijk concert met een kinderkoor op het programma in de Dekanstkirche van Grevenmacher. Samen met het jeugdkoor , "Muself√©nkelcher" de soliste Mirjam Feijer en organist Martin Mans hebben we daar een afwisselend concert ten gehore gebracht, waarbij het bekende "Bless His Holy Name" en "Revelation 19" gezamenlijk werden gezongen. Het aanwezige publiek was vol enthousiasme  en zichtbaar onder de indruk van deze uitvoeringen.

Maandagmorgen gingen we richting Duitsland. Daar stond als afsluiting ons laatste optreden van deze koorreis gepland. In de grote, mooie, schitterende Dom van Keulen mochten we voor de tweede keer met  het koor "Holland Zingt" enkele liederen zingen voor en tijdens het "Mittagsgebet", waarbij meer dan 1500 bezoekers aanwezig waren. In deze indrukwekkende Dom, waar het hoofdorgel bespeeld werd door Martin Mans, sloten we af met het zingen van het welbekende "Sanctus" van Gounod, waarin Mirjam de solopartij op een schitterende wijze vertolkte. Aan het eind kregen we dan ook van de aanwezigen een langdurig applaus en een staande ovatie.

In de loop van de dag gingen we richting Nederland, waar we ons slotdiner hadden in restaurant De Oude Duikenburg in Echteld en waar we terug mochten kijken op een goed geslaagde koorreis.
We zien inmiddels weer uit naar de volgende koorreis in 2012.
Webmasters: Fam. van den Bergh
Terug naar de inhoud